Wykaż że prawdziwe są równości:
Iza: Wykaż że prawdziwe są równości:
b) √11−4√7 + √16−6{7}=1
c)√19−8√3−√7−4√3=2
d)p{18−8{{2}}−√6−4√2=2
28 paź 18:56
Artur_z_miasta_Neptuna:
wskazówki
28 paź 18:58
Artur_z_miasta_Neptuna:
oraz
28 paź 18:59
Beti:
b) L =
√11−4√7 +
√16−6√7 =
√4−4√7+7 +
√9−6√7+7 =
√(2−√7)2 +
√(3−√7)2
= |2−
√7| + |3−
√7| = −2+
√7 + 3 −
√7 = 1 = P
L = P
cbdw
kolejne robisz podobnie
28 paź 19:01
Iza: A mógłby ktoś zrobić chociaz jeden przykład cały?
28 paź 19:01
Iza: Dzięki Beti wielkie
28 paź 19:02