stożek, poziom kl III gim... teoretycznie łatwe zadanka :d
Karr: ZAD. 1 : powierzchnia boczna stożka po rozwinięciu stanowi 3/4 koła o powierzchni 10π cm
kwadrat. Oblicz pole powierzchni całkowitej stożka.
zad. 2 : kwadrat obraca się dookoła przekątnej o długości 10√12 cm. Oblicz pole powierzchni
całkowitej powstałej bryły. Proszę o rysunek

zad.3:trópjkąt prostokątny o przyprostokątnych 15 i 20 cm obraca się dookoła,
przeciwprostokątnej . oblicz pole powierzchni całkowitej powstałej bryły
zad. 4 : średnia podstawy stożka ma dł 18 cm . wysokość stożka jest równa połowie jego
tworzącej. oblicz objętość stożka
ZAD: 5:
przekrój osiowy stożka jest trójkątem prostokątnym o polu 24 cm kwadratowe.. oblicz pole
powierzchni całkowitej i objętość stożka.
Z góry dziękować ; ]
28 paź 17:51
sushi_gg6397228:
a jakis własny wkład?
28 paź 18:01
Karr: hym?.. nie rozumiem o co Ci chodzi
28 paź 18:02
sushi_gg6397228:
przetłumacze Twój post . Jest w takim stylu:
szukam frajera co mi zrobi zadanie. Obijałem (am) się przez cała sobotę i 3/4 niedzieli
28 paź 18:05
Karr: Nie.

Nie ogarniam jak to zrobić... tzn, zrobię do połowy a potem nie idzie.. to i tak nie
jest na ocenę, tylko po prostu żeby coś było.

a ja po prostu NIE OGARNIAM −.−
28 paź 18:08
Karr: to jak pomożesz?..
28 paź 18:09
Karr: PS. Gdybym miła taką wymówkę na zadane.pl bym sę to pyknęła

hehe

tam praktycznie wszystko
jest zrobione źle
28 paź 18:14
sushi_gg6397228:
zad1.
stozek po rozwinieciu jest wycinkiem koła. policz pole wycinka.
promien kola=== tworzaca stozka−−−> l=....
pole wycinka kola= pole boczne stożka= π rl −−−> r=....
do boju
28 paź 18:17
Karr: mhm.. tyle to i ja rozumiem

tylko nie wiem jak obliczyć to r i l −.−
28 paź 18:25
sushi_gg6397228:
podalem jak masz policzyc l, r
28 paź 18:29
Karr: ? −.− Ty chyba sam/a tego nie rozumeisz . czytałeś/aś to zad w ogóle?
28 paź 18:34
Karr: w tym zad nie ma z czego obliczyć tego r lub l, jest podane tylko pole koła −.− ...i na jego
podstawie trzeba chyba r obliczyć

ale nie wiem jak
28 paź 18:37
Karr: w tym zad nie ma z czego obliczyć tego r lub l, jest podane tylko pole koła −.− ...i na jego
podstawie trzeba chyba r obliczyć

ale nie wiem jak
28 paź 18:37
sushi_gg6397228:
PODALI POLE KOŁA 10π CM
2−−−−> R=....
l=R simple
28 paź 18:46
Karr: pole koła πr[kwadrat]
r= 10 pod pierwiastkiem.
nie ma pierwiastka z 10

.. heh,
28 paź 18:58