Całki
slyq: | | v0 | | πy | |
dx= |
| sin |
| dy całkujac to równanie przy warunkach początkowych x(0)=y(0)=0 |
| | v1 | | L | |
otrzymujemy
Mógłby mi to ktoś krok po kroku scałkować bo kompletnie nie wiem jak do tego dojść,dziękuje
bardzo
28 paź 17:42
slyq: 
?
28 paź 17:52
slyq:
28 paź 18:00
28 paź 18:24
slyq: 

?
28 paź 19:14
28 paź 20:35
aniabb:
| | −v0*L | | πy | |
x= |
| cos |
| + C i to C z warunków początkowych |
| | v1π | | L | |
28 paź 20:41
slyq: a tu nie trzeba całkować po y?
28 paź 20:47