matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wiadomo,że dla pewnego kata ostrego alfa prawdziwy jest warunek sinα * cosα = ½.
ANIA:
Wiadomo,że dla pewnego kata ostrego alfa prawdziwy jest warunek sinα * cosα = ½.Zatem wyrazenie W = (sinα − cosα) ² ma warość
Oblicz wartość.
28 paź 16:58
sushi_gg6397228:
podnies do kwadratu prawa strone
28 paź 17:00
Cinek:
27 lis 08:10
6latek:
1
(sinα−cosα)
2
=sin
2
α−2sinα*cosα+cos
2
α=1−2sinαcosα=1−2*
=0
2
27 lis 10:52