matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
tyryryry:
1
1
2
zbadaj parzystość funkcji f(x)=
x+
x
3
+
x
5
2
3
5
28 paź 16:05
Eta:
jeżeli funkcja f(x) jest nieparzysta, to f(−x)= −f(x)
1
1
2
1
1
2
f(−x)= −
x−
x
3
−
x
5
= −(
x+
x
3
+
x
5
)= −f(x)
2
3
5
2
3
5
czyli ta funkcja jest...........................
28 paź 17:26