Równanie
Odyn: Rozwiązać równanie:
√1+x+√1−x=√x+2
28 paź 16:01
Odyn: Anybody?
28 paź 16:20
Piotr:
zrób zalozenia.
podnies obustronnie do kwadratu.
28 paź 16:22
maa: wynik jest x=o?
28 paź 16:26
Piotr:
podstaw i sprawdz.
28 paź 16:28
28 paź 16:29
Piotr:
28 paź 16:31
Odyn: No spoko, odpowiedź mam napisaną, próbowałem rozwiązywać z wartościami bezwzględnymi, potem z
założeniami tylko, ale może jest jakaś prosta i szybka metoda.
28 paź 16:32
Odyn: Zrobi ktoś?
28 paź 16:38
Piotr:
gdy podniosles do kwadratu to powinno Ci zostac :
2√(1−x2)=x znowu podnies do kwadratu i masz rownanie kwadratowe.
28 paź 16:41
Odyn: Kurczę, zapomniałem o tej dwójce, już zrobione, dzięki za pomoc.
28 paź 16:44
Piotr:
prosze
28 paź 16:47