logika
mm: w grupie 29 osób:23interesują się filmem, 19 literaturą, 18teatrem. Czy można twierdzić że co
najmniej 3 osoby interesują się trzema dyscyplinami?
28 paź 15:58
mm: Czy to da się zrobić na grafie?
28 paź 17:56
mm: czy ktoś wie jak to zrobić proszę o pomoc zaczęłam odejmować od ogólnej liczby uczniów
poszczególne dziedziny żeby ustalić maksymalną liczbę uczniów w częściach wspólnych ale co
dalej
28 paź 21:11
aniabb:

29−23 = 6
19−6 =13
29−13=16
18−16=2 może być przypadek że tylko 2 osoby
28 paź 22:11