matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykres funckcji
potrzebujaca:
narysuj wykres funkcji : |sinx| * cosx
28 paź 15:56
krystek:
1
1
1)sinx≥0 ⇒y=
*2sinxcosx=
sin2x
2
2
1
2)sinx<0⇒y=−
sin2x
2
28 paź 16:08
xxxxx:
dzieki !
28 paź 16:09