matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozzwiaz rownanie
Patrycja:
Rozzwiaz rownanie: a)
√
3x
− 2 = 1 b) 3x
√
3
+ 2 = x
√
3
c)
√
2
(x−3) + 2 = −3(
√
2x
+1)
28 paź 14:54
PuRXUTM:
w pierwszym ten x napewno jest pod pierwiastkiem ?
28 paź 15:00