wykresy funkcji
matema: Naszkicuj wykresy poniższych funkcji i na ich podstawie określ podstawowe własności funkcji
(dziedzinę, przeciwdziedzinę, miejsca przecięcia z osiami, przedziały monotoniczności,
ekstrema lokalne):
c) f(x)=3+lnx
d) f(x)=2ex
28 paź 14:12
matema: Zacznę od a)
Miejsca zerowe to x=1 i x=0, tylko nie wiem jak przedstawić to graficznie i nie wiem czy wynik
jest poprawny. Proszę o pomoc
28 paź 14:47
konrad: od a) ?
28 paź 14:48
matema: od c) przepraszam
28 paź 14:51
matema: konrad pomożesz
28 paź 14:51
konrad: no to najpierw powinieneś narysować te wykresy zgodnie z poleceniem
28 paź 14:51
matema: tylko nie wiem co z tym lagorytmem
28 paź 15:00
konrad: c) rysujesz wykres ln x, a potem przesuwasz go o 3 jednostki w górę
28 paź 15:05
matema: nie wiem jak narysować ten logarytm
28 paź 15:09