matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownanie
lucy:
2
dv
dn
=v
2
jak stad wyznaczyc v ?
28 paź 14:05
Krzysiek:
jest to zapewne równanie różniczkowe
dv
2
=v
2
dn
dv
czyli: 2∫
=∫dn
v
2
−2
=n +C
v
28 paź 14:08
lucy:
a wiesz może jak rozwiązywać równania różniczkowe metoda charakterystyk ? : )
28 paź 14:11