ruchy
Daria: Wiem, że nie jest to forum z fizyki ale może ktoś będzie wiedział co oznacza zapis
−>
r= (1,5,6)+ (2,1,1)t+(2,4,5)t2 gdy jest to sposób opisania ruchu rakiety w pewnym układzie
odniesienia. Nie wiem czym jest (1,5,6) itd
28 paź 14:02
AC:
wektor położenia początkowego
28 paź 14:04
Krzysiek: to jest wektor o współrzędnych x,y,z
można to poprzekształcać:
r=(1+2t+2t2 ,5+t+4t2 , 6+t+5t2 )
czyli: x=1+2t+2t2
y=5+t+4t2
z=6+t+5t2
28 paź 14:05
Daria: r jest wektorem przemieszczenia tak?
i czym są współrzędne z t i t2
28 paź 14:06
AC:
r=r0 + v0*t + a*t2
28 paź 14:08
Daria: dzięki teraz już rozumiem
28 paź 14:08
Daria: dzięki teraz już rozumiem
28 paź 14:08