Prosze o sprawdzenie
Patrycja: Bylabym b wdzieczna, gdyby ktos mogl sprawdzic:
| | 4√2 | | 2+√2 | | 4√2(√5+1) | | 2√2 − 2 − √2 | |
a) |
| − |
| = |
| − |
| = |
| | √5−1 | | √2+1 | | 4 | | 1 | |
| | 4(√10 + √2 | |
|
| − 3√2= −2√2 + √10 |
| | 4 | |
28 paź 13:06
Bogdan:
| 2 + √2 | | √2(√2 + 1) | | 4√2 | |
| = |
| = √2 = |
| |
| √2 + 1 | | √2 + 1 | | 4 | |
28 paź 13:13
ICSP: źle
28 paź 13:14
Patrycja: | | √6−2 | |
B) U{2−√2{√2} − |
| |
| | √3 − √2 | |
| | 2√2−2 | | 2(√2 − 1 | |
= |
| − U{√18 + √12 − 2√3 + 2√2{1}= |
| − √18 + √12 − 2√3 |
| | 2 | | 2 | |
+ 2
√2= −
√2 + 2
√3 −
√12 −
√18 − 1
28 paź 13:14
Bogdan:
| 4√2(√2 + 1) | |
| = √2(√5 + 1) |
| 4 | |
28 paź 13:15
Bogdan:
√2(√5 + 1) − √2 = ...
28 paź 13:16
Patrycja: to jak ma byc w tym a ?
28 paź 13:40
Patrycja: Bogdan − skad w liczniku wzielo sie 4
√2(
√2 + 1) ? nie rozzumiem
28 paź 14:04
Bogdan:
| | 4√2(√5 + 1) | |
No tak, powinno być |
| , oczywisty chochlik, za którego przepraszam, |
| | 4 | |
zresztą potem podałem poprawnie
√2(
√5 + 1) −
√2
28 paź 14:38