funkcja logarytmiczna/zbiór wartości
Mati_gg9225535: Podaj ZW funkcji
f(x)= log
13 (x
2−2x+10)
D
f: x
2−2x+10>0
Δ<0
x∊R
Po przemyśleniu jestem w stanie stwierdzić że ZW=R, ale czy to trzeba poprzedzić jakimiś
obliczeniami? a może się mylę? proszę o wskazówki
28 paź 12:59
Mati_gg9225535: | | 1 | |
log przy podstawie |
| dla jasności  |
| | 3 | |
28 paź 13:02
Tad:
a niby dlaczego R

?
28 paź 13:05
Tad:
OK ... zaćmienie −
28 paź 13:08
Mati_gg9225535: jesli mialbym wykres tej funkcji narysować log13 x, x∊R to ZW=R
28 paź 13:09
Mati_gg9225535: czyli mam rację ?
28 paź 13:10