matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie wykładnicze
Ania:
3
x
2
−
2
+ 5
14
=
3
x
2
−
1
− 9
3(3
x
2
−
2
− 3)
x2 − jest to x do kwadratu
28 paź 12:41
Tad:
3
x
2−2
+5=14 x
2
−2=2 x
2
=4 ...itd−
28 paź 12:56