.
awss: | | ax+b | |
Funkcja f dana jest wzorem f(x)= |
| , wyznacz współczynniki a,b,c jeżeli wykres funkcji |
| | x+c | |
| | 2x+4 | |
f jest symetryczny do wykresu funkcji g(x)= |
| względem prostej y=2. |
| | x+3 | |
28 paź 12:10
Mati_gg9225535: wzór funkcji g(x) przekształć względem symetrii OY czyli oblicz g(−x)
28 paź 12:14
ICSP: oj Mati mi sie zdaje ze to trzeba wziąć trzy punkty wykresu g(x) . Odbij je symetrycznie
względem prostej y = 2 a następnie wstawić do wzoru funkcji f(x)
28 paź 12:18
Mati_gg9225535: ale
ICSP jesli by przekształcił i sprowadzil do tej samej postaci to czy by nie wyszło ?
28 paź 12:19
Mati_gg9225535: aa bo tam jest wzgledem prostej y=2

tego nie zauwazylem

no to faktycznie, łatwiej z
wyznaczaniem punktów
28 paź 12:20
Mati_gg9225535: ICSP zwracam honor
28 paź 12:20
SZEF:

Nie takie trudne jak się wydaje
15 lis 21:49