fizyka
kamil: wiem ze to nie zadanie z matmy ale licze na pomoc
Auto przyspiesza do 120 km/h pod drodze rownej 150m. Kola motocykla maja srednice 80 cm. Oblicz
przyspieszenie katowe kol motocykla
28 paź 11:57
Mati_gg9225535: brak wlasciwych danych
28 paź 11:59
kamil: takie mi nauczycielka podyktowala
28 paź 12:01
Maslanek: | | at2 | | 2s | | 2s*a2 | |
s= |
| ⇒ a= |
| =(*)= |
| |
| | 2 | | t2 | | V2 | |
| | V2 | | 4322 | |
a= |
| = |
| =622,08 m/s 2 (niemożliwe  ) |
| | 2s | | 300 | |
E=a*r
28 paź 12:02
Alkain: samochód przyśpiesza a mamy liczyć motocykl coś jest nie tak
28 paź 12:03
kamil: dopiero ogarnalem lol, nie bylo pytania
28 paź 12:04