funkcja
mag15: : Opisz funkcję f za pomocą zbioru par uporządkowanych ,jeśli:
a) Funkcja f każdej liczbie ze zbioru X={0,1,8,64} przyporządkowuje się pierwiastek trzeciego
stopnia z tej liczby.
b)Funkcja f każdej liczbie ze zbioru X={−4,−2,−1,1,2,3,4}przyporządkowuje odwrotność tej
liczby,powiększoną o 1.
28 paź 11:30
konrad:
nigdy z tym nie miałem do czynienia, ale na podstawie tego co w necie znalazłem to byłoby coś w
ten deseń

a) {(x,
3√x):x={0,1,8,64}}
| | 1 | |
b) {(x, |
| +1):x={−4,−2,−1,1,2,3,4}} |
| | x | |
28 paź 11:57
Mila: a)Zbiór par ={0;0),(1;1),(8;2),(64;4)}
albo ogólnie:{(x;3√x) gdzie x∊{0;1;8;16;64}}
b) ....
28 paź 15:57