matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
Anna :
dane sa wielomiany W(x)= −2x
3
+4x oraz F(x)= 5x
3
−2x
2
+4x . wielomian W(x)− F(x) jest rowny
28 paź 11:14
M:
30 sty 16:31
Jolanta:
W(x)−F(x)=−2x
3
+4x−(5x
3
−2x
2
+4x)=−7x
3
+2x
2
30 sty 17:12