matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zapisz w postaci potegi liczby 2"
Patrycja:
Zapisz w postaci potegi liczby 2"
3
√
8
2
*
3
√
4
28 paź 11:12
dero2005:
8
2
3
= (2
3
)
2
3
= 2
6
3
= 2
2
4
1
3
= (2
2
)
1
3
= 2
2
3
2
2
*2
2
3
= 2
2+
2
3
= 2
8
3
28 paź 11:20