matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
bolek12345:
dane sa funkcje f(X)= 4
x+3
−7*3
x+2
i g(x)=3
3x+2
−5*4
3x
xeR rozwiąż nierówność f(x−2)>= g(
x
3
) chociaz jakas podpowiedz
12 maj 22:10
Bogdan:
f(x − 2) = 4
x−2+3
− 7*3
x−2+2
x
g(
) = 3
3*(x/3) + 2
− 5*4
3*(x/3)
3
12 maj 22:13