matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz S_{1} i S_{2}
The_One:
∑Fi
x
=S
1
*cosβ−S
2
*cosα=0 ∑Fi
y
=−G+S
1
*sinβ+S
2
*sinα=0 Wyznacz S
1
i S
2
28 paź 10:34
^^:
nie aktualne
dla ciekawych : S
1
=G*cosα/sin(α+β) a S
2
=G*cosβ/sin(α+β)
28 paź 22:10