Podaj w postaci ułamka zwykłego, a następnie w postaci rozwinięcia dziesiętnego
shym44: Podaj w postaci ułamka zwykłego, a następnie w postaci rozwinięcia dziesiętnego wartości
różnicy:
a) {17}{25} − 0,(36) =
b) 0,(27) − {8}{15}=
27 paź 22:15
27 paź 22:20
shym44: Podaj w postaci ułamka zwykłego, a następnie w postaci rozwinięcia dziesiętnego wartości
różnicy:
a) 1725 − 0,(36)=
b) 0,(27)− 815=
27 paź 22:22
27 paź 22:27
shym44: czyli że mam teraz od 1725 mam odjąć 411 i wyjdzie mi wynik taki jak trzeba ?
Bo przyznam się ciężko mi idzie z matematyki
27 paź 22:32
aniabb: tak
27 paź 22:33
shym44: ok wielkie dzięki za pomoc
27 paź 22:34