Wyznacz zbiory A ∪ B, A ∩ B, A\B, B\A gdy:
Beata: Wyznacz zbiory A ∪ B, A ∩ B, A\B, B\A gdy:
a) A= {−2, −1, 0, 1, 2} i B={ −3, −1,1,3}
b) A=( −∞, 2> i B=<−2,2>
c) A= ( −5,4> I B<−1,0)
27 paź 21:52
27 paź 22:18
bezendu1990: a)
A∪B={−3,−2,−1,0,1,2,3}
A∩B={−1,1}
A\B={−2,0,2}
B\A={−3,3}
27 paź 22:26
bezendu1990: b)
A∪B=(−∞,2>
A∩B={2}
A\B=(−∞,−2)
B\A=∅
27 paź 22:33
bezendu1990: c)
A∪B=(−5,4>
A∩B={−1}
A\B=(−5.−1)∪<0,4>
B\A=∅
27 paź 22:36
Gustlik:

b) A=( −
∞, 2> i B=<−2,2>
bezendu1990 masz błąd: A∩B=<−2, 2>
c) A= ( −5,4> I B<−1,0)
bezendu1990 tu też masz błąd: A∩B=<−1, 0)
28 paź 00:53
Andzia : A=(−5x7). B=<\x. ∞
26 sty 09:20
Andzia : A=(−5x7). B=<\x +∞
26 sty 09:21
Kutas: πabddjkr
19 lis 15:38