matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
problem z granicą
Agnieszka:
1
3
1
4−x
2
−−−−>
4−x
2
obliczyc granice jednostronna w x=2,x=−2 dla x=2 lewostronna +
∞
, prawostronna 0 (w odp pisza , że ma byc −
∞
) dla x=−2 lewostronna 0( w odp pisza, ze ma byc −
∞
), prawostronna +
∞
czy coś źle robie?
27 paź 21:03
Krzysiek:
jeżeli przykład to: 3
1/(4−x
2
)
to ok.
1
być może w odpowiedziach jest podane dla
4−x
2
27 paź 21:06
Agnieszka:
dziękuję;
27 paź 21:06