matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobieństwo
Edit:
Z tali 52 kart wyciągamy losowo jedną. Jakie jest prawdopodobieństwo,że będzie to AS? Proszę o wyjaśnienia/obliczenia
27 paź 20:40
konrad:
|Ω|=52 |A|=4 (bo są 4 asy) P(A)=...
27 paź 20:46
Edit:
Dzięki bardzo!
27 paź 20:52