matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
toom:
4
Wykaż, że równanie l
−pl=p ma dokładnie jedno rozwiązanie dla dowolnej liczby p>0
x
27 paź 20:24
aniabb:
4/x −p =p lub 4/x −p =−p 4/x=2p 4/x=0 fałsz x=4/(2p)
27 paź 20:28