matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczenia miary kątów
karolina:
Całe zadanie drugie
http://oi48.tinypic.com/200e35t.jpg
oraz Wskaż kąty odpowiadające nieprzemianległe. Oblicz miary kątów zaznaczonych na rytunku.
http://oi50.tinypic.com/ehcb8.jpg
27 paź 19:45
aniabb:
a) w+2w+3w+4w+5w=360° b) 140+90+90+α=360 c) β=40 bo wierzchołkowe β+α+α =180 2α=γ
27 paź 20:00
aniabb:
dokończ sama
27 paź 20:00