) i z góry dziękuję!
| 2 | 18 | 5 | ||||
2,5 +( | − | * | ) * (−3)3 = | |||
| 3 | 10 | 6 |
| 2 | 3 | |||
2,5 +( | − | ) * (−27) = | ||
| 3 | 2 |
| 4 | 9 | |||
2,5 +( | − | ) * (−27) = | ||
| 6 | 6 |
| 5 | ||
2,5 +(− | ) * (−27) =2,5+2,5*9=25 | |
| 6 |
Teraz zauważyłam, czego brakowało mi w obliczeniach.
Drugi przykład ktoś potrafi zrobić? Byłabym bardzo wdzięczna
Tak to jest jak jak przypomina się o zrobieniu ponad 60 zadań parę dni przed terminem...
i czy na pewno 4,3 w drugim nawiasie
Wszystko do potęgi −1 a w drugim nawiasie 4*3...