macierz
???:
2 2 + (−2) +1 1
1 2 3 * −2 = 4+ (−4) +2 = 2
1 6 + (−6) + 3 3
Do zrobiłem źle ma wyjść 1
27 paź 19:05
???: *Co
27 paź 19:07
aniabb:
1*2+2*(−2)+3*1
27 paź 19:08
aniabb:

w tym fioletowym to co napisałam wcześniej
27 paź 19:10
aniabb: i będzie to 1
27 paź 19:11
???: ale czemu tak się to mnoży? A nie tak jak ja wyżej?
27 paź 19:13
wpilnejpotrzebie: wydaje mi sie że powinno być tak:
2
1 2 3 * −2 to jest poprostu 1*2 + 2*(−2)+3*1=1.
1
27 paź 19:14
aniabb: bo tak się mnoży macierze
27 paź 19:16
27 paź 19:16
27 paź 19:17
aniabb: tam jest napisane to samo .. ale faktycznie można się pogubić..na tym wideo masz po kolei
27 paź 19:19
???:
2 2 4 6
−2 * 1 2 3 = −2 −4 −6
1 1 2 3
tak mogę a tam tak nie mogę. Kurde kurwisy dostaję...
27 paź 19:24
aniabb:

robisz dokładnie to samo ale tu masz po 1 sztuce w wierszu i kolumnie
27 paź 19:28
aniabb:

tam w środku fioletowych są plusy
27 paź 19:32