matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak mogę zamienić tego cos na sin
Agnieszka:
1−cosx
lim
x→0
x
jak rozwiązać te granice
27 paź 18:36
konrad:
ja bym to hospitalem zrobił
27 paź 18:42
Godzio:
1 − cosx = 1 − (1 − 2sin
2
x
2
) = 2sin
2
x
2
}
sin
2
x
2
x
sin
2
=
* sin
x
2
→ 1 * 0 = 0
x
2
x
2
27 paź 18:44