analityczna
PuRXUTM: Wyznacz współrzędne środka okręgu opisanego na trójkącie ABC, jeśli A=(2,3), B=(0,−3) i
C=(5,−2).
27 paź 18:21
PuRXUTM: To chyba można z punktu wspólnego symetralnych dwóch boków tak ? Bo teraz na to wpadłem
27 paź 18:25
aniabb:

wstaw do równana okręgu i układ rozwiąż
27 paź 18:25
aniabb: można też tak jak mówisz
27 paź 18:26
aniabb: zawsze rób dokładny rysunek..sprawdzisz czy wyniki mają sens
27 paź 18:26
PuRXUTM: dzięki z tym równaniem okręgu chyba będzie najszybciej
27 paź 18:28
PuRXUTM: wyszło dzięki
27 paź 18:39
aniabb:
27 paź 18:44