trygonometria
trygonometria: | | √3 | | 5 | |
cosx = − |
| jak to wyliczyc patrze na wykres i nie wiem ,wiem ze wyjdzie |
| π |
| | 2 | | 6 | |
+2Kπ
27 paź 15:58
trygonometria: ALe dlaczego to nie wiem
27 paź 15:59
trygonometria: x=x+2kπ v x=−x+2kπ to chodzi o to?
27 paź 16:10
Sławek:
cos(π − α) = − cosα
| | 5 | | π | | π | |
cos( |
| π) = cos(π − |
| ) = − cos( |
| ) |
| | 6 | | 6 | | 6 | |
Funkcja cosinus jest funkcja okresową. Jej okres to 2π.
27 paź 16:21
trygonometria: ok bardzo dziekujeee
27 paź 16:49