POMOCY! :(
Ewelina : obwód trójkąta prostokątnego o bokach długości x,2x+4,3x−4 jest równy 60 to pole tego trójkąta
jest równe?
27 paź 15:16
Piotr:
x+2x+4+3x−4=60
oblicz boki
Pole to juz chyba nie problem
27 paź 15:18
Ewelina: dzieki
27 paź 16:01
Ewelina: ale wychodzi 60 a w odp jest 120

o
27 paź 16:04
Piotr:
x+2x+4+3x−4=60
x= 60
x=10
boki to 10, 24, 26
| | 1 | |
P= |
| *10*24 = 12*10 = 120  |
| | 2 | |
27 paź 16:09
Ewelina: liczyłam obwód

jestem genialna −.−
27 paź 16:10
Piotr:
w drugiej linijce :
6x= 60
27 paź 16:12
Piotr:
obwod to oni podali
27 paź 16:12
Ewelina: dzięki jeszcze raz
27 paź 16:15
Piotr:
prosze
27 paź 16:15
Ewelina:
27 paź 16:18