matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
Karda:
Funkcja f określona wzorem: f(x)=mx
2
+4x+1 Wyznacz te wartości liczby m, dla których wierzchołek paraboli, będącej wykresem funcji f(x), leży na prostej y=−x−5
27 paź 14:57
konrad:
−Δ
−b
=−
−5
4a
2a
rozwiąż
27 paź 15:20