analityczna
PuRXUTM: Wskaż równanie symetralnej odcinka AB, jeśli A=(−3,4) i B=(0,7)
| | 1 | |
Mi wyszło y=− |
| x+5 ale nie ma takie odpowiedzi. Może ktoś przeliczyć ? Chodzi mi tylko o |
| | 3 | |
sprawdzenie wyniku
27 paź 12:53
ICSP: y = −x + 4
27 paź 12:55
PuRXUTM: no czyli mam coś źle

dobra przeanalizuje jeszcze raz a jak nie wyjdzie to przepisze moje
rozumowanie
27 paź 12:58
Piotr:
po szybkim przeliczeniu wyszlo mi y= −x+4
27 paź 12:59
PuRXUTM: już widzę jakiś błąd napisałem że −3*(−7)=7
27 paź 13:01
Piotr:
ja takiego zapisu nigdzie nie mam
27 paź 13:02
ICSP: ja też
27 paź 13:03
PuRXUTM: dobra wyszło mi tak jak Wam, dzięki
27 paź 13:05
ICSP: ale ska był tamten zapis

Ciekawy jestem xD
27 paź 13:05
PuRXUTM: no wiesz liczby zespolone i takie tam inne rzeczy
27 paź 13:07
Piotr:
ja tez
27 paź 13:07
PuRXUTM: a nawet nie to był jeszcze inny błąd, ale już nie będe pisał jaki, nie będe się kompromitował
27 paź 13:10
Piotr:
działaj dalej !
27 paź 13:11
PuRXUTM: tak jest, panie generale
27 paź 13:12
Mila:

AB: y=x+7 równanie widzisz z rysunku
s: symetralna AB; s⊥AB⇒y=−x+b
| | −3 | | 11 | |
S( |
| ; |
| ) wsp. środka AB |
| | 2 | | 2 | |
s:y=−x+4
27 paź 16:00
PuRXUTM: dzięki Mila ale już to ogarnąłem, błąd nie tkwił w myśleniu tylko w rachunkach...
27 paź 16:13