| 6 | ||
a) | ||
| √6−√15+ √2− √5 |
| √2−2 | |||||||||||
b) | |||||||||||
|
| √2−1 | |||||||||||
c) | |||||||||||
|
| 6 | 6 | ||
= | |||
| √6 − √15 + √2 − √5 | (√3 + 1)(√2 − √5) |
| √2−1 | √2(√2−1) | √2(√2−1) | ||||||||||||||||||||||
c) | = | = | = √2 ; | |||||||||||||||||||||
|
| √2−1 |
| √2−2 | (√2−2)(√2+2) | |||||||||||||||||||||
b) | = | = | ||||||||||||||||||||
|
|
| 2−4 | −2 | −1 | −√2 | 1 | ||||||
= | = | = | = | = − | √2 ; | |||||
| 2+2√2−2 | 2√2 | √2 | 2 | 2 |
| 6 | 6 | |||
a) | = | = | ||
| √6−√15+√2−√5 | √2*3−√5*3+√2−√5 |
| 6 | 6 | |||
= | = | = | ||
| √3(√2−√5)+1(√2−√5) | (√2−√5)(√3+1) |
| 6 (√2+√5)(√3−1) | 6 (√2+√5)(√3−1) | |||
= | = | = −(√2+√5)(√3−1)= | ||
| (2−5)(3−1) | −3*2 |