pomoc
Karolok: witam bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu następujących zadań. Najlepiej żeby było rozwiązane
cale zadanie żebym wiedział jak to było zrobione.
1.zapisz wzór proporcjonalności prostej y=ax , jeśli punkt P(−2,4) do niej należy?
2. Oblicz współrzędne punktów przecięcia się wykresu funkcji f(x)= −3x+6 z osiami układu
współrzędnych.
3.Oblicz miejsca zerowe funkcji y=6x−3, narysuj jej wykres, określ przedział, w którym funkcja
przyjmuje wartość dodatnia.
4.Napisz wzór funkcji liniowej przechodzącej przez a=(−1,3) i tworzy z osia x kat ?=60stopni.
5.Oblicz dla jakiej wartości parametru m liczba 7 jest miejscem zerowym funkcji f(x)=(m+4)x−7.
6. dla jakiej wartości parametru P funkcja liniowa, nia ma miejsc zerowych f(x)=(3p+12)x+1.
27 paź 12:05