matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznaczyć funkcje odwrotne do podanych i naszkicować ich wykresy
Dawid:
f(x)=x2−4x, x∊<2
∞
) f(x)= 2x2, x∊<0
∞
)
27 paź 00:13
M:
31 sty 06:01
Bo_ra:
f(x)=2x
2
x∊[0,
∞
) y=2x
2
y
x
2
=
2
y
√
y
x=
√
=
2
√
2
Zamiana zmiennych
√
x
y=f
−1
(x)=
√
2
31 sty 18:21