matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
na juz xD klopot ma jak tg wyliczyc
jawa:
W romb o polu 42cm2 wpisano kolo o polu 9pi cm2. Oblicz dlugosc boku rombu i tangens kata ostrego tego rombu.
26 paź 23:07
Godzio:
r = 3 h = 2r = 6 P = ah= 42 ⇒a = 7
h
6
tgα =
=
a
7
26 paź 23:12
Eta:
πr
2
=9π ⇒ r=3 h=2r=6 P= a*h ⇒ 6a=42 ⇒ a= 7
h
= tgα=.........
a
26 paź 23:16
Ann:
2r=h P
rombu
=a*h=2ra P
kola
=πr
2
πr
2
=9π =>r=3cm 2ra=42
42
a=
cm=7cm
2*3
26 paź 23:18
Eta:
sorry
x
2
= a
2
−h
2
⇒ x=.....
h
tgα=
=..........
x
26 paź 23:19