fizyka
Radek: Dobry wieczór

mam problem z tym zadaniem czy mógłby ktoś pomóc?
Jakie ciśnienie jest wytwarzane na powierzchni przez rurkę o średnicy wewnętrznej 1 mm i
wysokośći 1 metra. Grubość ścianki pominąć
26 paź 22:47
ONA: | | Fn | |
podstaw do wzoru: p= |
| |
| | S | |
S=π*(0.5mm)
2
ale tak jakby tu troche danych brakowalo bo niby F
n=m*g
bo jakbys znal np z czego ta rurka to odczytujac z tablic gestosc policzylbys mase m
26 paź 23:10
Radek: ale właśnie takie jest polecenie, no niestety nie ma podanego materiału
27 paź 13:45