matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wartość Wyrażenia
Muszelka:
Oblicz wartość wyrażenia sin
3
α+cos
3
α, widzac ze α jest miarą kąta ostrego i sin α=
3
5
26 paź 21:43
ICSP:
3
4
sinα =
⇒ cosα =
− dla kata ostrego
5
5
91
sin
3
α + cos
3
α =
125
26 paź 21:44