matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosta o równaniu
Wężyk:
Prosta o równaniu y=ax+2 przechodzi przez punkt P =(1,2) . Wobec tego a równa się : A. −1 B. 2
3
C.
2
D . 0
26 paź 21:14
Piotr:
2=a+2 wiec ?
26 paź 21:15
Węzyk:
0?
26 paź 21:18
Wężyk:
a = 0 ?
26 paź 21:18
Piotr:
26 paź 21:19
Wężyk:
Dziekuje
!
26 paź 21:38
Eta:
26 paź 21:38