logarytmy
Mirek: | | log2 8 | |
Liczba |
| jest równa : |
| | log2 √8 | |
b) √8
c) 2
d) log
2 √8
26 paź 20:55
ICSP: 2
26 paź 20:56
Mirek: Jak to obliczyć

log
2 się skróca

a potem
26 paź 20:57
ICSP: nic się nie skraca .
Jesteś na podstawie czy na rozszerzeniu ?
26 paź 20:59
Eta:
log
28= log
22
2= 3log
22= 3*1=3
26 paź 21:00
ICSP:
26 paź 21:01
Eta:
Ja? ......... w 3 gimn.
26 paź 21:01
Mirek: Podstawa dopiero zaczynamy logarytmy
26 paź 21:02
ICSP: Eta a nie prościej :
log
2 8 = log
2 (
√8)
2 = 2 log
2 √8
26 paź 21:03
Eta:
Jak kto chce , tak liczy
26 paź 21:04