basen ma wymiary
oya10:

basen ma wymiary podane na rysunku obok, ile litrów wody jest w tym basenie, jeżeli woda sięga
20 cm poniżej powierzchni brzegu basenu
26 paź 20:18
MQ: Policz sobie objętość prostopadłościanu o wymiarach:
400x1000x(380−20)
i odejmij od tego połowę objętości prostopadłościanu o wymiarach:
400x1000x(380−150)
26 paź 20:22
oya10: Nie wychodzi

w odp wynik jest 98 000 l a tu wychodzi 52 000 l
26 paź 20:42
Pituś: 1,3*4*10=52m3
1/2*10*2,3=46m3
52+46=98m3
98m3=98000l
24 mar 12:49