matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
h
lech:
(−1/3)
2
−
√
1/16 + 1/9
12 maj 19:38
TYol:
1 = − −
√
9/144 + 16/144
√
9/144 + 16/144
=
√
25/144
= 5/12 9 1 5 = −− − −−− 9 12 12 45 33 11 = −−− − −− = − −−− = − −− 108 108 108 36
12 maj 19:47