Izometria :O
pn: Następne zadanko.
Mam wykazać, że przekształcenie dane wzorem P((x,y)) = (2y, x+1) nie jest izometrią.
Nie jest podany do jakiego punktu, ale podam uniwersalnie.
A=(xA, yA), B=(xB, yB)
12 maj 19:29
12 maj 19:38
pn: ;>
12 maj 19:49
Red: Wprowadzasz zał. konieczne dla przekształ. izometr (poszukaj sobie jakie to). Mierzysz
odległość w sytuacji pierwszej, potem w sytuacji po przekształceniu. Porównujesz. Wynik
sprzeczny z zał. masz odp.
12 maj 19:55
12 maj 20:27
Red: Nie ma za co
12 maj 20:41