Obliczanie przebytej trasy na podstawie czasu
kurzel131: liczyłem se na podstawie 2 przebytych tras ile kilosów zrobiłem i za cholerę nie może mi to
wyjść:
dany mamy czas przebytego kilometra czyli niecałe 2 minuty i 2 trasy:
podstawowe przeliczniki:
1h = 60 min=60 sek
1km = 1000m
a). 5h = 300 min = 18000 sek
b). 7.5h = 450 min = 27000 sek
1 km = pokonuję w 116 sek
jedyny sensowny wynik jaki mi wychodzi to podzielenie zamienionych sekund na zamieniony 1
kilometr w metrach, ale to się ponoć nie klei.
jakieś sugestie
26 paź 03:20
AC:
a) ≈155,17 km
b) ≈232,76 km
26 paź 07:06
kurzel131: To teraz przeanalizujmy 2 przykład.
trasę 232 km ode mnie do na lewo od miasta Ursynów pokonam człowiekiem wg google map w 47hh
a odcinek 232 km samochodem na południowy zachód od Piaseczna 3hh 31mm
ja szedłem człowiekiem z raczej stałą prędkością przez 7.5hh z wykluczonymi postojami.
next please.
26 paź 20:36