:)
Iga: Różnica wielomianu stopnia trzeciego i wielomianu stopnia drugiego jest wielomianem stopnia:
25 paź 22:32
aniabb: 3
25 paź 22:32
ICSP: III
25 paź 22:32
ICSP: udało się w końcu odpowiedzieć w tej samej minucie
25 paź 22:32
Iga: a jakieś wytłumaczenie?
25 paź 22:33
aniabb: bo ax3 +..... − (bx2+....) = ax3 +............
25 paź 22:34
Nienor: W(x)=ax3+bx2+cx+d
P(x)=ex2+fx+g
W(x)−P(x)=ax3+bx2+cx+d−ex2−fx−g=ax3+(b−e)x2+(c−f)x+d−g dlatego.
25 paź 22:36
Iga: Różnica wielomianu stopnia trzeciego i wielomianu stopnia drugiego jest wielomianem stopnia:
A. 5 B. 4 C. 2 D 0
25 paź 22:43
Nienor: Wiesz, dalej pozostaje 3.
25 paź 22:45
Ajtek:
E. 3
25 paź 22:46
Iga: Różnica wielomianu stopnia piątego i wielomianu stopnia zerowego jest wielomianem stopnia:
A. 5 B. 4 C. 2 D 0
a to?
25 paź 22:50
Nienor: W(x)=ax5+bx4+cx3+dx2+ex+f
P(x)=g
W(x)−P(x)=ax5+bx4+cx3+dx2+ex+f−g
25 paź 22:53
Iga: Różnica dwóch wielomianów stopnia czwartego jest wielomianem stopnia:
25 paź 23:00
aniabb: albo 4 albo niższy zależnie od współczynników
25 paź 23:01
Nienor: Napisz sobie przykładowy jeden i drugi wielomian i zobacz jakieo stopnia jest ich różnica.
25 paź 23:01
Iga: odp do tego zad: A. nie można okreśilic B. 4 C. 1 D. 0
25 paź 23:03
aniabb: A
25 paź 23:04
Iga: a jakiś przykład do tego?
25 paź 23:05
aniabb:
3x4 + 3x2 +x − 2x4 −x3 =x4 −x3 +3x2+x stopień 4
2x4 + 3x2 +x − 2x4 −x3 = −x3 +3x2+x stopień 3
2x4 + 3x2 +x − 2x4 −x2 = 2x2+x stopień 2
2x4 + 3x2 +x − 2x4 −3x2 = x stopień 1
2x4 + 3x2 +3 − 2x4 −3x2 = 3 stopień 0
25 paź 23:17