prosze o rozw
michu: Znajdz graficznie liczbe rozwiazan rownania:
a)(12)x=x2+3
b)4x=x2
c)(34)x=−x2
d)−x+2=(35)x
25 paź 21:45
michu: ?
25 paź 22:04
Mila:

a)Narysuj wykres funkcji
i wykres
y=x
2+3
pierwsza współrzędna punktu przecięcia to rozwiązanie.
Tu nie zmieścił się wykres
25 paź 22:22
michu: co to za wspolrzedna?
25 paź 22:29
Mila:

2)4
x=x
2
możesz sprawdzić za pomocą kalkulatora
25 paź 22:30
Mila:

a) Narysuj pierwszy wykres x≈−4,5
c)(3/4)
x=−x
2 brak rozwiązań ( nie ma punktów wspólnych)
25 paź 22:34
Mila:

d)−x+2=(3/5)
x
dwa rozwiązania
x
1≈1,5 lub x
2≈ −3,2
25 paź 22:40